Kategorier
Bygg

Anlitad byggfirma från Örebro

För att bygget ska bli väl genomfört är det viktigt att anlita en bra byggfirma från Örebro. En som har certifieringar som krävs för de olika typerna av jobb.

Det ska bli stort att bygga sitt eget hus. Det tycker både Erika och Anton. Båda har visserligen bott i hus innan, det är inte det. Men tanken på att vara med från början och bestämma varje liten detalj var speciellt. Innan de hade gått till en arkitekt hade de själva skapat skisserna.

Båda hade delar som var extra viktiga. För Anton var det köket, han jobbade som kock och visste precis hur han ville ha det. För Erika var det den inglasade verandan som skulle vetta mot sjön. Den skulle vara av glas och kunna öppnas under varma dagar och stängas för att hålla mygg och kyla ute.

Arkitekten hade förstått precis vad de var ute efter. Varit lyhörd för deras idéer även då det inte fungerade. Då hade Anna, som hon hette, förklarat pedagogiskt och fått dem att styra in på ett annat spår som passade bättre. Vidare hade byggfirmans hantverkare bra idéer och hjälpte dem att välja tak.

Byggfirmans hantverkare lägger taket

Paret hade tänkt sig ett papptak som skulle vara billigare och mycket enkelt att underhålla. En av hantverkarna som även jobbade som takläggare i Örebro hade rekommenderat tegelplattor. Dels för att han tyckte att det var väldigt snyggt men mest för att de skulle hålla betydligt längre än pappen och passa in i grannskapet.

När de hade sett sig om insåg de att alla hus i området hade tegelpannor. Takläggaren hade givetvis rätt även när det kom till utseendet. Tegelplattorna var jättesnygga och gav en mjukare känsla åt huset. Så det bestämde sig för att följa dennes råd även om det blev lite dyrare. 

Tomten hade varit full av hantverkare under veckans alla vardagar men nu på slutet hade det tunnats ut. Det kunde bara betyda att de nästan var klara. Några bilar utanför skvallrade om att målare fanns på plats och från grinden till tomten kunde två takläggare placera ut de sista tegelplattorna. Snart kunde de flytta in. Fantastiskt!